Autorijschool Bakker

Voor het eerst de weg op met rijlessen

Home  >>  Rijles  >>  Voor het eerst de weg op met rijlessen

Een auto geeft je ontzettend veel vrijheid. Voortaan kun je gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Bovendien blijf je in tegenstelling tot fietsers lekker droog tijdens een flinke regenbui. Om te mogen rijden heb je natuurlijk wel een papiertje nodig. Tegenwoordig is het vanaf 16.5 jaar al mogelijk om rijlessen te volgen. Daarmee kun je op je achttiende hopelijk al zelfstandig de weg op.

Rijlessen

Op een geven moment hak je de knoop door: het wordt tijd om een autorijbewijs te gaan volgen. Het volgen van rijlessen is door een nieuwe regeling al mogelijk vanaf 16.5 jaar. Uiteraard vindt dit plaats onder de begeleiding van een ervaren auto instructeur. Hij of zij helpt je om zo snel en voordelig mogelijk je rijbewijs te halen. Aan het begin kan het volgen van rijlessen erg spannend zijn. Vooral wanneer je eenmaal achter het stuur zit. Dankzij de aanwijzingen van de rijinstructeur blijken rijlessen in de praktijk best mee te vallen.

Leren rijden

Tijdens de rijlessen volg je een vast plan van de rijinstructeur. Zo begint alles met het leren gas geven en remmen. Ook leer je de koppeling te gebruiken. Elke praktijkles leer je weer andere vaardigheden erbij. Op een gegeven moment kun je ook de hellingproef toepassen en achteruit rijden. De praktijklessen sluit je uiteindelijk af met een rijexamen.

Theorie gedeelte

Een auto besturen is echter niet het enige wat je doet tijdens de rijlessen. Minstens zo belangrijk is het theoretische gedeelte. Sterker nog, je moet eerst het theorie examen succesvol afleggen voordat je praktijkexamen mag doen. Hierbij leer je alle verkeersregels met behulp van een speciaal boek. Tot het kennisgedeelte behoren onder andere de voorrangsregels en verkeersborden. Mocht het thuis niet lukken met leren voor het theorie examen, dan kun je eventueel speciale theorielessen aanvragen.


Comments are closed.